דבש תאנים

מתכון להכנת דיבס אלוהי
דבש תאנים, דיבס תאנים, סירופ תאנים

 

מכיוון שאני אוכל רק תאנים שקטפתי מעצים ויש כל כך הרבה דברים נפלאים שאפשר להכין מהם,

יצא לי רק פעם אחת (בקיץ אחד שופע במיוחד) להכין דיבס (דבש).

מצד שני מדובר בהכנה ממש פשוטה והתוצאה כל כך טעימה

שכדאי בהחלט לשקול קטיף רציני או אפילו רכישת תאנים להכנת המתכון.

מתכון להכנת דבש תאנים:

מרכיבים: 4 קג' תאנים בהירות בשלות, שטופות וחצויות.

ציוד: סיר, ציפית בד, צנצנת מעוקרת.

אופן ההכנה:

בסיר גדול שמים את התאנים ומכסים במים.

מבשלים במשך שעתיים.

מסננים את התכולה בציפית בד, סוחטים בסיבוב

וממשיכים לבשל רק את הנוזלים למשך שעתיים נוספות

או עד ש90 אחוזים מהמים מתאדים ומתקבל סירופ כהה ונוזלי.

כעת מוזגים לצנצנת מעוקרת ובוכים שקטפנו כל כך מעט תאנים.

דבש תאנים, דיבס תאנים, סירופ תאנים

אפשר להשתמש בסירופ כתחליף לדבש, לרטבים ובכל תבשיל.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים