טרפאלס מתוק חמצמץ

מתכון נהדר שקרה במקרה.
טראפלס טבעוני, קינוח מלוקט, תמרים, שומר, סומאק. בריאות מהטבע. קינוח טבעוני משובח. ליקוט

תמיד אהבתי לבשל אבל עוד יותר לנסות דברים חדשים.

ככה נולדה מנת קציצות הסרפד עם קמח השקדים והחמוציות,

שתדיר קוצרת תשואות רמות, או מרק החמציצים,

שוקולד תות השאמי הטבעוני ואפילו ליקר פרחי הכליל.

לפעמים יש לי רעיונות מוזרים שלא כולם עובדים

ולפעמים נוצרת הברקה כמעט בטעות,

כמו באותה פעם שהכנו בשטח קדירת ירקות ופטריות

והיו יותר מדי נוזלים אז רק כדי להסמיך שפכתי פנימה קצת קמח בלוטים קלוי

שנשאר מסדנה אחרת והמנה יצאה מעושנת עם טעם מדהים.

הפעם רציתי לספר לכם על מנה כזאת, שנוצרה בלי כוונה והפתיעה בגדול.

אבל לפני הכל בואו נדבר על שומר,

לא זה שנראה כמו פקעת או בצל מהסופר או מחנות הירקות.

אלא הצמח הנפוץ כמעט בכל הארץ הנקרא 'שומר פשוט.'
בעונה הזאת יש לו עלים שנראים כמו שמיר רק ממוללים ומריחים את ריח האניס.
אני יודע שיש כאן אנשים שהמילה אניס כבר עשתה להם צמרמורת בגב התחתון

והם שוקלים לוותר על המתכון אבל תסמכו עלי

זה לא הטעם שאתם זוכרים מסוכריות הליקריץ

אלא הרבה יותר מעודן ואפילו קצת מתקתק.

אנחנו נצטרך חופן או שנים מהעלים ולקצוץ אותם דק דק.

את המתכון הבסיסי להכנת טראפלס תמרים -שומר קיבלתי מלילך מוצפי בת קיימא.
תמרים, נגיד חצי קילו, אני מעדיף מג'הול, מגולענים, כולל להסיר כתר, קצוצים לעיסה.
כאמור חופן עלי שומר קצוצים לאבק.
לערבב וללוש טוב טוב עד שמתקבלת עיסה חלקה.

אפשר להוסיף מעט סילאן או אם רוצים להשקיע, דבש (רוב ) חרובים.
אפשר ורצוי להוסיף קצת אגוזים טחונים כמו למשל: אגוזי מלך, פקאנים, אני מעדיף קמח שקדים.
ללוש, ליצור כדורים קטנים ולגלגל בקוקוס או בקקאו,

שימו לב!- שדרוג רציני עם תערובת מסאלה.

רשמתם? עכשיו נחזור לסיפור.

פעם בשנה, בספטמבר, אני עולה צפונה ללקט את הזהב האדום,

פירות אוג הבורסקאים, שאתם אולי מכירים את התבלין שטוחנים מהם- הסומאק.

אני אומר אולי כי אם קניתם תבלין בצבע סגול במקום אדום,

שכתוב עליו סומק- זה לא זה.

אלא זיוף שמגיע לרוב מטורקיה

ומכיל עדשים טחונות ששרו עם מי סלק ותוספת של מלח לימון.

ללקט את אשכולות הסומאק מהעץ זאת עבודה קשה

אך שכר רב בצידה.

קודם כל יש לך סומאק לכל השנה
ואתה עוד יכול להכין מאשכול קטן קנקן תה מעולה

שלא לדבר על לימונדה ורודה ומופלאה.

כפועל יוצא מהקטיף אתה זוכה בידי אינדיאני אדומות וחמוצות להפליא.

עכשיו תתארו לעצמכם את הקוטף,

מרוצה אך עייף, פשוט איברים, נח בצילו של עץ

ואוכל לאיטו את ארוחת הצהרים שהביא ומקנח

בכמה טראפלס תמרים שנותרו מסדנת יום האתמול.

פתאום עיניו נפערות בהפתעה.

כי אבקת הסומאק האדומה והחמוצה מידיו

נדבקה לתמרים והטעם הכולל הוא שוס אגדה.

שיהיה בתאבון.

 

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים

סגירת תפריט