משפחת המצליבים

אחד מהדברים היותר מגניבים שלמדתי בתחילת דרכי כלקט היא העובדה שכל בני משפחת המצליבים אכילים.
חרדל, משפחת המצליבים, נוגדי חימצון, שמן חרדל, מטבל חרדל, חרדל בר, ליקוט, חרדל לבן

 תתארו לעצמכם, רגע אחד אתם לקטים חסרי ניסיון ופוף, כאילו בקסם,

מעל מאה צמחי בר למאכל מדלגים לרשימת האביב שלכם.

למה באביב?
כי אז סימן ההיכר הוודאי של משפחת המצליבים פורח וברור.

חרדל, משפחת המצליבים, נוגדי חימצון, שמן חרדל, מטבל חרדל, חרדל בר, ליקוט, חרדל לבן , טוריים מצויים

לכולם תפרחת דמוית אשכול ולכל פרח בודד ארבעה עלי כותרת במבנה דמוי צלב.

(זה לא באמת נראה כמו צלב אבל נגיד שיש דמיון)

אמנם התפרחות בגדלים ובצבעים שונים

אבל מרגע שזיהיתם כי מדובר בבן גאה למשפחת המצליבים,

אפילו אם עדיין אינכם מכירים את שמו המדויק – תוכלו ללקט ולאכול.

האם כולם טעימים?
ובכן, כמו בכל דבר של טעם יש יותר ופחות.

לרוב ביחס ישיר לריכוז שמן החרדל הקיים בכל אחד מהם.

רק אתם תוכלו לדעת אלו פרחים טעימים לכם יותר.

אני ממליץ למולל, להריח ולטעום כמה שיותר

(ללא סיכון-  הרי כולם אכילים)

שיטה המובילה לצבירת ידע פרקטי שהוא פרי ניסיון.

מנתור החוף, משפחת המצליבים, שמן חרדל, אכיל, ליקוט

ביתר עונות השנה זיהוי מצליבים לא יהיה כל כך פשוט

עד אז, אם תצאו ותתנסו, ככל הנראה כבר תכירו יותר.

ותוכלו להכיר מינים נוספים באמצעות צורת הפרי/התרמיל האופיינית לכל צמח.

כל בני משפחת המצליבים מכילים נוגדי חמצון חזקים

המגנים על מערכת החיסון שלנו

מפני זיהומים ויראליים כמו שפעת למשל.
עשירים בויטמינים, חומצות שומן חיוניות

ומינרלים כמו ברזל, סידן, אבץ ומגנזיום.

אכילתם מסייעת לתפקודי לב, מפחיתה כולסטרול רע,

משפרת תפקודי כבד ומערכת העיכול. ואף משפרת מצב רוח.

שימו לב! אכילה של מצליבים חיים אינה מומלצת לאנשים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס.

מתכון להכנת ממרח מפרחי מצליבים:

למטבל הזה אני מעדיף ללקט את החרדל הלבן, הוא מאד נפוץ ובעיקר בשל טעמו החריף -מתקתק

מלקטים שניים שלושה חופנים של תפרחות.

מפרקים את הפרחים מהגבעול.

מניחים במסננת ושוטפים בזרם מים חזק להוציא את החרקים.

שמים את הפרחים השטופים בבלנדר, או במכתש ועלי

מוסיפים 2 שיני שום, שמן זית, מיץ לימון סחוט, קצת מלח,

אפשר גם טיפת סילאן וטוחנים או כותשים הכל לממרח חלק.

בתאבון!

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים

סגירת תפריט