סלט חוביזה-שומר טעים להפליא

מבין כל צמחי הבר האכילים -החוביזה היא ללא ספק המוכרת ביותר.
חוביזה, חלמית, לחם ערבי, סלט מבושל, מתכון לסלט חוביזה ושומר

 

באחת הסדנאות האחרונות זכיתי לארח משפחה מהיישוב מכר בגליל המערבי.
בסוף הסיור ולשמחתי הרבה, אם המשפחה הציעה להכין לכל המשתתפים

את המתכון הביתי שלהם לחוביזה.

אכלתי בחיי כבר מנות רבות ושונות של הירק הזה אבל המנה הזאת הייתה פשוט מופלאה.
כמובן שהתבוננתי בעיניי נץ מורעבות על כל התהליך.

מתכון לסלט חוביזה ושומר פשוט
קודם כל קוטפים צרור מכובד של עלי וגבעולי חוביזה.
אחר כך אוספים חופן יפה, אפשר רצוי ומומלץ אפילו חופניים, של עלי שומר פשוט.
עכשיו לוקחים שלושה בצלים וקוצצים אותם דק.
לא, זה לא מספיק דק. אני מתכוון דק דק.

כל כך דק עד שעוד חיתוך אחד והבצל הופך לבלתי נראה.
באותה צורה קוצצים את החוביזה ואת עלי השומר ומערבבים ביניהם.
בשמן זית מטגנים רק את הבצל עד שקיפות צהבהבה (שימו לב -לא עד הזהבה)

מוסיפים את החוביזה והשומר הקצוצים.

בסיר פתוח!! מבשלים ומערבבים (מספר דקות וכל הזמן טועמים)

עד שהירק רך בסגנון אל דנטה נעים.
מורידים מהאש ורק אז מוסיפים לימון סחוט או שניים.
בקערה נפרדת שמים פרוסות צנונית ובצל ירוק ואוכלים ביס מזה ומזה.

 

סלט חוביזה שומר

באחד מקורסי הליקוט שדרגנו את המתכון והוספנו לתבשיל

חבילת צנוניות ובצל ירוק קצוצים דק דק

והמנה הזאת לא מפסיקה לקבל מחמאות.

בתאבון.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים

נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.

מה בבלוג?

Instagram has returned invalid data.
סגירת תפריט