כאחד שבילה זמן לא מועט בנשנוש הפירות מתחת לעץ, בחודשים ספטמבר- אוקטובר,
אני מוכרח לציין שלמרות שהשתוקקתי בכל ליבי לראות פיה ולו קטנטונת -לא הצלחתי
אבל הפירות התפוחיים הזעירים היו פרס ניחומים בכלל לא רע
והתבשיל שאנחנו מכינים מאלו שנפלו על האדמה, בסדנאות ובקורסים, עם אורז וחלב קוקוס..
ובכן, זה כבר סיפור למטיבי חך שאפשר לחוות אותו בסיור שלנו ביער ביריה כאן
עוזרר או זערור בערבית ממשפחת הורדיים,
הינו עץ שיחסית קל לזהותו בשל צורת העלה,
הזהה גם לזה של העוזרר הקוצני (פירות צהובים ירקרקים),
מזכיר מעט בצורתו דמות אנושית קטנה ומכונפת ואולי כך בכלל החלה האגדה,
(אגדה או לא אני באופן אישי אמשיך לחפש אותן) הנה תראו בתמונה.
שימושים רפואיים:
השפעתו החיובית לטיפול באי ספיקת לב, להורדת לחץ הדם ורמות השומנים בדם.
בבנייה וחיזוק של שריר הלב עצמו ובחיזוק דופנות כלי הדם.
הצמח מתאים לשימוש לאחר התקפי לב, פרוצדורות ניתוחיות,
תקופות ארוכות של מחלות לב, אי ספיקת לב וכד'
פירות עוזרר אדום:
מעודדים ומשפרים את תפוקת הלב,
משפרים את זרימת הדם בעורקים ומהווים אלמנט מחזק למערכת הלב וכלי הדם.
ויש אומרים שלא רק לעניין הלב הפיזי הוא עוזר
אלא אף מקל על קושי רגשי בעזרת תה שעשוי מפרחים חלוטים.
בכתובים הוא גדל בר באזור הגליל העליון ברום של 800 מ ומעלה.
אני פגשתי אותו גם בחורש הכרמל באזור זיכרון יעקב, יוקנעם
ואף נתקלתי בעצים נטועים ביישובים שונים.