היום (במפגש הקורס)אכלתי פיתה.
ייתכן שההצהרה הזאת תשמע לכם מעט מוזרה,
בעיקר אם אתם שייכים למחנה אוכלי הפיתות ואוכלים אותן השכם והערב,
אבל עבורי זה מעשה שפשוט לא יאמן, לא יעשה. לא אוכלים פיתות, ודי!
אפשר לומר להגנתי שהפיתה הזאת לא הייתה פיתה רגילה, כפי שאפשר להבין מהצילום,
ובכל זאת היא הייתה עשויה גם מקמח, וקמח חיטה זה חומר שבאופן עקרוני אני לא אוכל.
אבל כאמור – אכלתי (אוי לבושה), ויש להודות ואף לשבח, שאפילו התמוגגתי ממנה באופן מאד לא יאה.
בעצם עכשיו כשאני חושב על זה, גם בפעם הקודמת שאכלתי פיתה,
לפני אי אלו שנים, היא הייתה קשורה לחברי, אורן חג'ג'.
אז היה זה הריח שעלה ומוסס מיד את התנגדותי הרפה,
ישבתי שם לידו במבט מזוגג ואכלתי כל מה שהוא שם לי בצלחת.
זה לא באמת יפתיע את כל מי שמכיר את אורן חג'ג' הגאון,
שלפעמים מכונה גם "אדון שיפון" (נכון שאמרתם לעצמכם, "אההה", עכשיו?)
ובכן, הפעם הכל התחיל בלחם הסרפדים שאורן פרסם ברשת לפני זמן מה.
ראיתי ואפילו התפעלתי כי סרפדים, שלא לדבר לחם ירוק,
זה מגניב בטירוף. אבל לא באמת התעמקתי כי… בינינו, מה לי ולבצק?
למזלי, ענת קולומבוס עמדה על המשמר.
"אנחנו חייבים ללכת ללקט סרפדים", היא אמרה.
אם חייבים, אז חייבים.
אולי מחר אני אוכל עוד פיתה.
ליקוט סרפדים
יש להצטייד במספריים ובמלקחיים. נלקט את החלק העליון והעדין של הצמח (כ20 סמ) נמלא שקית בד גדולה למצב דחוס.
אם בכל זאת נצרבנו נחפש בסביבה את הצמח כוכבית מצויה.
נמולל ונמרח על מקום הפגיעה להקלה כמעט מידית. אם אנחנו לא בטוחים בזיהוי נסתפק בבכי קל, ובהבטחה שלא תזכרו שום דבר מזה אחרי הביס הראשון.
בישול סרפדים:
נמלא את הסיר הכי גדול שלנו עד מחציתו במים נדליק להבה גדולה ונביא לרתיחה.
נכניס את צרורות הסרפדים למים ונבשל כמה דקות או עד ריכוך הירק (לרמת נמעכות, )
אל תדאגו הוא כבר מזמן לא צורב. נקצוץ דק דק ונסחט היטב, אפשר עם היד או במסננת והכי טוב להניח בבד ולסחוט.
מתכון להכנת פיתות סרפדים
מרכיבים:
1 ק"ג קמח חיטה 80% מלא
500 גרם סרפדים מבושלים, טחונים וסחוטים
1.5 כף שמרים
2-3 כוסות מים תלוי כמה טוב סחטנו את הסרפדים
1.5עד 2 כפות מלח
7 כפות שמן זית
לבסוף לטופינג:
זרעי חמניה ומעט מלח אטלנטי גס
אופן ההכנה:
לשים טוב טוב קמח-מים-סרפדים-שמן זית.
את שמן הזית ואת הקמח מוסיפים בהדרגה.
אחרי כמה דקות מוסיפים את השמרים. ממשיכים ללוש.
כשהבצק נראה כבר כמעט מוכן להתפחה (הגלוטן מפותח, הבצק מעט מבריק, לא נקרע לכם כשאתם מותחים אותו),
שימו מלח ואת זרעי החמנייה. עוד קצת לישה ודי.
מניחים אותו לכמה שעות מכוסה להתפחה. כל חצי שעה מקפלים אותו.
קורצים את הכדורים בקמח ומכסים להמשך התפחה.
מלמעלה זורים קצת מלח אטלנטי גס.
אפשר לאפות בתנור לחמניות, או בשטח לפיתות מחבת על מחבת ברזל יצוקה.
ולטרוף טרף!