רצוי אחד כמו חברי הטוב שף רועי צדוק (chef Roei tzadok)
שהים התיכון בכלל זורם אצלו בוורידים.
שהים התיכון בכלל זורם אצלו בוורידים.
אז יצאנו ליום של חול ומלח במקום סודי עם שמיים כחולים.
על גבעות סחופות רוח ליטפנו וליקטנו עלים בשרניים, ירוקים אפרפרים.
עד שנתקלנו בשיח שרוע של קריתמון ימי שאת העלים שלו -שימו לב!
מוכרחים לטעום לפחות שלוש פעמים.
..קשוח ומלוח, מריר עדין,
והטעם העז שמקפל בתוכו את המיית הגלים עם אותה הבריזה
הנושבת וטורקת תריסי עץ כחולים על קירות הבתים באיי יוון.
וידענו שהפעם הזאת, תהיה גם פסטה, עם ארטישוק? עגבניות שהתייבשו בשמש,
טבולות בשמן זית, עם קרעי זיתים שחורים.
ורק לכבוד פסח שינינו לאטריות אורז רחבות שהאמת הפתיעו אותי בגדול.
קריתמון ימי ממשפחת הסוככים הוא צמח רב שנתי הגדל בחורבות של מבנים עתיקים ועל סלעי כורכר, על חוף הים.
לפני שאתם מלקטים שימו לב אל מפת השמורות וגם במקומות שאפשר -לקטו מעט.
מתכון לפסטת ים
מרכיבים:
150 גרם לבבות ארטישוק
100 גרם עגבניות מיובשות בשמן.
שני חופנים של עלי קריתמון ימי
חצי חופן עלי אורגנו טרי
מעט מיץ לימון
פסטה מוכנה (אפשר גם מאטריות אורז רחבות.)
אופן ההכנה:
מכינים פסטה כלשהי אל דנטה
פורסים את לבבות הארטישוק, קוצצים דק את העגבניות המיובשות
שומרים את השמן שלהן.
שוטפים את עלי הקריתמון.
מקפיצים בשמן זית את נתחי הארטישוק, העגבניות הקצוצות ואת הקריתמון,
מוסיפים מלח ופלפל, לקראת הסוף מוסיפים את שמן העגבניות ואת הפסטה ומערבבים.
סוחטים מעל מעט מיץ לימון וזורים מעט עלי אורגנו קצוצים.
תוספות אפשריות: עלי רוקט, קרעי לימון כבוש, זיתים שחורים ופרמז'ן
בתאבון!