כמובן שאם פגשת אותו על עץ אין שום סיבה לעצור באחד או שניים או עשרה.
העובדה שמדובר בפרי מתוק אך כמעט נטול קלוריות,
( 5 קלוריות לפרי, כ 47 קלוריות ל100 גרם)
עוזרת מאד לגרגרן המצוי לעסוק בתחביבו ואפילו ללא רגשות אשם.
אחד הפירות המשתלבים נהדר בסלטים, בעיקר ירוקים.
אפשר רצוי ומומלץ להכין ממנו ריבה מטריפת חושים,
מתובלת בציפורן או בג'ינג'ר,
שאפילו לא צריך להוסיף לה תפוח, כי גם בשסק יש פקטין.
ליקר, שהשנה אני מתכנן לפחות שני בקבוקים
ואחד מהם יחוזק עם אזוב שקטפתי, (כשהיה מותר)
ייבשתי ומאז הוא מחכה בצנצנת בדיוק להרפתקה כזאת.
אבל בואו נדבר רגע על ליקוט.
עץ שסק אמנם אינו צומח בר בארצנו (סיני במקורו)
אבל לשמחתנו, רבים מהגננים העוסקים בגינון עירוני
שותלים אותו בגנים ציבוריים מושקים, ברחבי העיר,
לרווחת העוברים והשבים או אלו כמוני -הנשארים.
ממה שאני יודע לא מרססים עצי שסק כך שהפרי נקי מחומרי הדברה וכימיקלים.
אפשרות נוספת לליקוט קשורה לקיבוצים
שגם הם מרבים לשתול עצי פרי במרחב הציבורי
אך לכך רצוי לקבל הזמנה מחבר קיבוץ ידידותי,
שלרוב כבר מאס בשפע הפירות הנופלים לאדמה,
שלא לדבר על הציפורים המחוררות
ובשמחה יאפשר לך ליהנות מחדוות הליקוט.
כמובן שתמיד אפשר לקנות אבל אין כמו טעם פרי שנקטף הרגע מהעץ.
אם אנחנו עדיין בעץ, אז סיפור קטן..
לפני הרבה מאד שנים, כשהייתי ביפן,
שתיתי חליטה מעלים של שסק נגד כאב גרון
והבנתי שמדובר בתרופה עממית שכיחה,
העוזרת בין היתר להרגעה ושיכוך כאבים,
אנטי בקטריאלית, המקלה בעיקר על דלקות גרון וצינון
ואף משמשת לייבוש ליחה.
לשסק יתרונות בריאותיים רבים שחלק מהם נובע מפיגמנט הצבע הצהוב המצוי בו.
הוא עשיר בויטמין A, נוגדי חימצון חזקים ואשלגן.
הוא מסייע לשמירה על לחץ דם תקין,
מפחית כולסטרול, מחזק מערכת חיסונית,
מגן מפני קרינת השמש ותורם למראה עור בריא ורענן.
שיהיה לבריאות ובתאבון!