'קיפודן מצוי' – Echinops
בעונה אי אפשר לפספס את הקיפודן בשדה. כדורי הפריחה הסגולים כל כך יפים עד שלפעמים אני צריך לצבוט את עצמי בחזקת – תתעורר מחכים לך לארוחת הערב, לפני שאני מלקט כמה מהם. כשהפרח הקיפודי עדיין ירקרק, הגבעולים הקלופים הם מעדן. כשהוא מתחיל להסגיל יש בתוך הקוצים כדור שהוא בעצם מצעית הפרחים, והוא ממש טעים. הדרך הכי פשוטה להגיע למטעם הזה היא לקטוף את הראש ולדרוך. הקוצים נשברים ומאפשרים לפתוח את המעטפת ולמצוא את האוצר. מזמרה היא הפטנט המקובל יותר, אבל מניסיון אין שום דרך להימנע כך מכמה וכמה דקירות כואבות. אפשר לאכול אותו חי, נשנוש בטבע. אני מעדיף לאסוף כמה גבעולים וראשים צעירים, לקלף ולהקפיץ בשמן זית עם החברים הרגילים: בצל, שום, רצועות גמבה, מלח פלפל, להוריד מהאש ולהוסיף כמה פיסות של זיתי שמש שחורים וחריפים. בתאבון.