בלוג



ליקר סמבוק שחור
בדרך כלל כשאנחנו שומעים על סמבוק שחור מדובר ברכיב בסירופ להקלה על שיעול או בתרופה כלשהי ואכן אין ספק כי מדובר בצמח מרפא ידוע אשר עושים בו שימוש כבר שנים רבות.

אשחר רחב עלים
קל לזהות את העץ כי בהיקף העלה אין כלורופיל ושמסתכלים מול השמש יש לו מעין מסגרת שקופה ומבריקה.

סירות חצילים עם סלסת ג'רג'יר
מי שכמוני, יש לו סיפור אהבה עם חצילים, בעיקר כשהם קטנים, עומד לעוף על המנה הזאת.

קייצת לתיבול פיקנטי
היא אולי הצמח ה 'פושטי' ביותר. כולנו מכירים אותו מצידי הדרכים ומכל צומת. בגינון הציבורי הוא נחשב מטרד רציני וכל בעל גינה תולש שערות רק מהמחשבה שהנה שוב הם באו לבקר. לך תסביר שהצמח הזה פלש אלינו כבר במאה שעברה ותכלס, מכל הבחינות, הוא כבר ניצח במלחמה. טיפת מים אחת והוא יגיח אפילו מתוך המדרכה.

איפה יש פקועות?
הסוג פקועה כולל פטריות מאכל משובחות ופטריות רעילות כך שחובה לשים לב לכל הפרטים ולהיזהר.

חרצית עטורה
עלים שטעמם כסלרי עדין. הם מתאימים מאד לתיבול סלטים טריים, תבשילים, מרקים ואורז.


חוטמית זיפנית
האביב הוא ללא ספק שעתה היפה יותר של
החוטמית הזיפנית. ואין כמו תבשיל
“במיה״ פרחוני להגשה באירועים מיוחדים.

עגבניות מיובשות
ובכל טעימה של פרוסה צהובה, ורודה או מנומרת, מוצקה ועסיסית, המבט שלך מזדגג…

נשמח לעדכן אתכם מדי פעם על האירועים הקרובים ולשתף אתכם בתוכן עונתי.
מה בבלוג?
ליקוט זה בטבע שלי
מדריך צמחי בר ופטריות, סיפורי יער והרפתקאות קולינריות.