משקה חרובים מרענן

קודם כל תטעמו את החרוב, הוא צריך להיות מוכן - מתוק, אבל מזכיר איזה שילוב בין חרוב לחיטה ירוקה, ואין כמוהם להכנת מיץ מרענן ומחייה.
מיץ חרובים

באוגוסט-ספטמבר תגיע עונת ליקוט החרובים והכנת הרוב (דבש החרובים) המופלא, בינתיים, למי שכמוני כבר לא יכול להתאפק, אפשר לעשות מיץ חרובים מאלו שכבר חומים לגמרי מבחוץ ועדיין טיפ טיפה ירקרקים מבפנים. קודם כל תטעמו את החרוב, הוא צריך להיות מוכן – מתוק, אבל מזכיר איזה שילוב בין חרוב לחיטה ירוקה, ואין כמוהם להכנת מיץ מרענן ומחייה- להתמודד בחום הזה של הקיץ. היום מצאתי עץ ממש טוב ושופע בזכרון יעקב, בסמוך לחוות הברון. קטפתי בערך קילו, אולי קצת יותר.

חרובים למיץ, מיץ חרובים

מתכון למיץ חרובים:

למלא חצי סיר גדול במים. לחתוך את החרובים לתוכו בפיסות קטנות.

מומלץ לזרוק את קצוות הענפים כי יש בהם ריכוז גבוה של טאנינים מרים.

אבל בגלל שתהליך החימום קצר יחסית וזה חוסך הרבה עבודה, אפשר להשאיר בסיר את הזרעים.

מביאים להרתחה ומבשלים על אש גבוהה במשך רבע שעה. זה הכל. עכשיו לסגור את האש.

לצנן כמה שעות, לסנן, למזוג לבקבוקים ולהכניס למקרר. להתאפק ולחכות למחר.

יהיה מיץ חומחומי בטעם מתקתק חרובי עדין ומרווה.

להוריד כוס לפני שאתם יוצאים מהבית זה ממש מתבקש.

לבריאות!

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

עוד מאמרים