זה תמיד מרגש אותי ללמוד דברים חדשים על צמחי בר למאכל
ועוד יותר כשמדובר בצמח שכיח כמו האלה הארץ ישראלית.
ידעתי שאוכלים את פירות עצי האלה ועוד שימושים
אבל עד אתמול לא הכרתי
את המנה המדהימה שהדרוזים בגליל המערבי
מכינים מהתימורות והעלים הצעירים של העץ.
כשעלו התמונות בקבוצת הוואטסאפ של
ההתמחות מבית הספר לתיירות בישראל, שאני מרכז.
סיפר נוהאד קאדי מחורפיש על טעמם החמצמץ של עלי הבוטום הצעירים (שמה הערבי של אלה א"י )
שהם מנשנשים ככה ישר מהעץ.
או קצוצים לסלט עם שמן זית.
והכי טוב יחד עם תימורות דלעת נחש סורית,
בחביתה חמצמצה עם ארומה משגעת.
ואז כשהעליתי את הפוסט בפייסבוק,
קיבלתי דיווח מכפר מגאר בגליל המערבי שהם,
משתמשים בעלים החמצמצים האלו כמילוי ל פטאייר.
אני כבר חסר סבלנות לנסות.