חרצית עטורה

פרח בר שכיח שכמעט כולם מכירים ורק מעטים יודעים שמדובר בצמח מאכל טעים שניתן לאכול כמעט את כל חלקיו .
חרצית עטורה, חרצית, פירתרין, גבעול מקולף

 

שימו לב!

לא אוכלים את עלי הכותרת הצינוריים -העיגול בפרח,

כי הוא מר ומכיל פירתרין שממנו מכינים חומרי הדברה לחרקים.

 

הנבטים בתחילת החורף ישדרגו כל סלט,

עלי חרצית  בטעם סלרי עדין או אולי פטרוזיליה (הדעות חלוקות)

יכולים להיות סלט מרענן בזכות עצמם עם מעט לימון ושמן זית.

או סלט חסה עם עלי חרצית קצוצים, עלי כותרת צהובים ופרחי כליל החורש

כזה שקודם אוכלים בעיניים.

 

חרצית עטורה, חרצית, פירתרין, גבעול מקולף סלט פרחים, סלט אביבי

גם מוקפץ עלי חרצית עם בצל ושום הוא מעדן

ותוספת ראויה לכל מאכל.

שלבו עם אורז לבן ויש לכם עוד מנה נהדרת.

והנה הגענו לשוס -גבעול חרצית מקולף מצמח שעדיין לא פרח.

הוא כל כך טעים ועסיסי כמו שהוא לנשנוש בשטח

עד שצריך רצון ברזל לשמור חלק מהגבעולים לתבשיל

אם הצלחתם נסו להקפיץ במעט שמן זית

צרור גבעולי חרצית וגדילן קלופים וקצוצים

עם בצל שקירמלתם מעט קודם,

התוצאה- באחריות,

תגרור יללות אושר קטנות מכל המשתתפים בארוחה.

שימו לב!

לא לקטוף ליד כבישים כי מזוהם ולא בשטחים מרוססים.

תכלס, יש מרבדי חרצית עטורה בכל מקום.
אז למה אתם מחכים?

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים

סגירת תפריט