עלי תות ממולאים

כי עלי עץ תות, בעיקר לבן, הם הרבה, הרבה, יותר טעימים מעלי גפן ואם כבר לגלגל עלים - אז אותם.
תות לבן, בישול, עלי תות עץ, תות עץ, ממולאים מעלי תות. מנה חגיגית, עלי תות עם משמש

ימי קורונה.

אלמלא הבישולים יש להניח שכבר מזמן הייתי גומר לטפס על הקירות אצלנו ועובר לשכנים.

אלא שגם הפתרון הזה לא נטול בעיות, כמו למשל:
מה קורה כשאוכל ממש טעים מתכרבל עם שעמום רצח -במאורה אחת?
אוכלים!
היום בבוקר, תוך כדי ההתעוררות והמחשבות,

נזכרתי שעוד רגע אין כלום בבית

ואם כבר אני מסתכן ויוצא לארץ הקורונה אולי כדאי על הדרך לבקר איזה עץ תות.

נכון, זה קצת מוקדם אבל מי יודע?

אולי יתחשק לתות להתחשב ולהפתיע חודש לפני,

כבר היו דברים מעולם.

פתאום הבריק בי רעיון, הרי כבר עכשיו אפשר לגלגל עלי תות.

זינקתי מהמיטה חדור מוטיבציה,

כי עלי עץ תות, בעיקר לבן, הם הרבה, הרבה, יותר טעימים מעלי גפן
ואם כבר לגלגל עלים – אז אותם.

איזון סכרת 2, עלי תות ממולאים, עץ תות, תות לבן, גולגולים, מתכון טבעוני חגיגי, עלי תות ומשמש

עכשיו, באביב, יש המון עלים צעירים,

חפשו את הצבע הירוק בהיר,

קטפו 30 עלים גדולים ועוד כמה לרפד את הסיר.
לגבי המילוי, אין תשובה אחת, או כמו שאומרים -כיד הדמיון הטובה עליכם.

אני עבדתי עם המתכון שלנו בסדנאות לעלי מרווה ירושלמית

(עוד עלה שמכניס בכיס הקטן את הגפן)

ובהשראת מנה של נוף, אחת מהשפים האהובים עלי,

הוספתי משמשים מיובשים

ותרכיז רימונים במקום לימון

ומה אני אגיד לכם- יללות של אושר.

מתכון להכנת מנה חגיגית של ממולאים מעלי תות:

מרכיבים:
כוס אורז לבן שהושרה במים רותחים לחצי שעה.
1 בצל, 1 גזר, 4 עגבניות, 3 לימונים מקולפים,

נענע, פטרוזיליה, 10 שיני שום,

200 גרם משמש מיובש, רצוי טבעי. 3 כפות שמן זית.

הכנות:
לקצוץ בצל דק דק, לגרור בפומפייה עדינה גזר אחד(לפירורים)

ועגבנייה בינונית בשלה, לכתוש 5 שיני שום.

לקצוץ דק דק צרור קטן של פטרוזיליה ונענע.

(אפשר להוסיף כוסברה-למטיבי לכת.)

להוסיף תבלינים: סומאק, מוסקט, פלפל שחור, מלח וראס אל חנות או בהרט.

להוסיף תרכיז רימונים בכמות השקולה למיץ סחוט מלימון אחד.

לערבב עם האורז ולהניח לכמה דקות שיספוג את הטעמים.

מומלץ לטעום ושיהיה טעים.

אם לא טעים- לתקן.

לפרוס 3 עגבניות, 3 לימונים ו 5 שיני שום לפרוסות דקות.

אופן ההכנה:
חולטים את עלי התות שתי דקות במים רותחים.

לגלגול:
פורשים עלה על מגש,

שמים כפית מילוי כמה סמ' מהקצה התחתון לכיוון המרכז.

מקפלים את החלק התחתון של העלה על המילוי,

תופסים את צידי העלה ומקפלים פנימה

כך שהעלה יתגלגל כרוחב המילוי.

ומגלגלים בזהירות (שלא יקרע) תוך כדי הידוק עדין.

בסיר שמים שמן זית, עליו מניחים שכבת עלי תות ומעליה פרוסות עגבנייה ולימון.

ואז מתחילים לסדר גולגולים כש ה'תפר' מופנה למטה.

יש לצופף אותם כמה שאפשר ולפזר ביניהם פרוסות דקות של שום.

מלמעלה לפזר מלח, מעט ראס אל חנות ועוד שכבת פרוסות עגבנייה ולימון.

ככה עשים בכל שכבה.

לבסוף שופכים בעדינות מים עד כיסוי

ושמים צלחת רחבה שהגולגולים לא יצופו בזמן הבישול.

מביאים לרתיחה ומבשלים כ 40 דקות.

עלי תות ממולאים, עץ תות, תות לבן, גולגולים, מתכון טבעוני חגיגי, עלי תות ומשמש

למנה משודרגת:
בכלי שיכול להיכנס לתנור.

מניחים גולגולים במבנה של ספירלה,

אם רוצים שיראה מושלם כדאי להיעזר גם בעלים מהתחתית.
לאפות את המשמשים ב 200 מעלות כמחצית השעה,

להוציא ולהניח אותם מסביב לספירלה (כמו בתמונה למעלה)
לאפות הכל יחד ב 200 מעלות עוד 10 דקות.

לאכול גולגול עם משמש
ולא לשכוח לספר ממי קיבלתם את המתכון.

בתאבון!

מעבר לטעמם המשובח של העלים, מחקרים מצאו

כי תמצית מעלי תות מאזנת סוכר לחולי סכרת סוג 2 ,

מעכבת פעילות בקטריאלית ומחזקת מאד את המערכת החיסונית.

רוצים לדעת עוד על צמחי בר ופטריות מאכל?

שתפו, שתפו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

עוד מאמרים

סגירת תפריט